Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis

De KVNM zoekt een bestuurslid studentenzaken

De KVNM zoekt een bestuurslid studentenzaken

De Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis (KVNM) is een platform voor musicologen in Nederland. De KVNM organiseert jaarlijks verschillende congressen en symposia, heeft een eigen uitgeverij, reikt prijzen uit aan dissertaties en masterscripties en ondersteunt onderzoekers.

Sinds een aantal jaar zijn studenten vertegenwoordigd door een studentlid in het bestuur van de KVNM. Het studentlid onderhoudt contact met studenten en studieverenigingen, organiseert activiteiten en enthousiasmeert studenten voor de werkzaamheden van de KVNM. In verband met het afstuderen van het huidige studentlid in het bestuur is de KVNM op zoek naar een nieuw bestuurslid studentenzaken voor gemiddeld 2,5 uur per week. Deze tijd is zelf in te delen en varieert afhankelijk van wat er gebeuren moet. Het bestuur vergadert ca. één keer per maand, maar niet in de zomervakantie.

Het studentlid binnen het KVNM-bestuur heeft dus de volgende taken:

  • Het onder de aandacht brengen van de bestaande diensten en producten van de KVNM bij studenten met een interesse in muziekwetenschap.
  • Het ontwikkelen van nieuwe activiteiten om studenten te ondersteunen bij hun opleiding en onderzoek en hen meer te interesseren in (Nederlandse) muziekgeschiedenis en de KVNM.

 

Wij zoeken iemand die:

  • een muziekgerelateerde opleiding volgt (zoals muziekwetenschap/conservatorium)
  • een interesse heeft in muziekgeschiedenis
  • lid is of bereid is lid te worden van de KVNM
  • zich graag inzet om een brug te bouwen tussen studenten en afgestudeerden
  • creatief is en nieuwe ideeën in wil brengen
  • betrokken en communicatief vaardig is

 

Ervaring met werkzaamheden in een bestuur en/of commissie is een pré. Daarnaast is het wenselijk dat het beoogde studentlid nog minimaal 2 jaar student is.

Wij bieden een omgeving waarin je je netwerk op kunt bouwen en kennis op kunt doen van hoe een organisatie zoals de KVNM te werk gaat. De functie is vrijwillig, onkosten worden vergoed.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met het huidige bestuurslid studentenzaken, Marjolein Wellink via marjolein.wellink@kvnm.nl.

Interesse? Stuur je CV en motivatiebrief uiterlijk zondag 28 maart naar bestuursassistente Marleen van Os: bestuursassistent@kvnm.nl.