Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis

Uitwisselingsprogramma KVNM-RMA

 

Met trots kondigen we aan dat de samenwerking opnieuw doorgaat tussen de KVNM en de Britse Royal Musical Association (RMA)!

 

Als onderdeel van een uitwisselingsprogramma tussen de KVNM en de RMA zijn reisbeurzen beschikbaar voor drie studenten om deel te nemen aan de BFE en RMA Research Students’ Conference die plaatsvindt op 10-12 januari 2024 aan Cardiff University, School of Music (lees hier meer).

 

 

Uitwisselingsprogramma
Studenten van Nederlandse en Vlaamse universiteiten kunnen hun abstracts voor dit congres (lees hier meer, deadline 15 september 2023) indienen in het kader van dit uitwisselingsprogramma. Drie abstracts die in het kader van deze regeling zijn ingediend, zullen door vertegenwoordigers van de organisaties – Annelies Andries (KVNM) en Katherine Williams (RMA) – worden uitgekozen om als onderzoekspaper tijdens de conferentie te worden gepresenteerd. De studenten die gekozen worden om te presenteren onder deze regeling ontvangen een kwijtschelding van de conferentiekosten van de RMA en een beurs van maximaal €250 om de reis- en verblijfskosten te dekken van de KVNM. Er zal een wederzijdse regeling zijn voor RMA-studenten om Nederland het volgende academische jaar te bezoeken.


Om deel te nemen aan dit uitwisselingsprogramma moet je, naast het indienen van je abstract:
- Bovenaan je abstract vermelden: KVNM-RMA exchange programme
- Een bewijs bijvoegen van je inschrijving voor een master-opleiding of promovendusaanstelling aan een Nederlandse of Vlaamse universiteit voor het academisch jaar 2022-2023 of 2023-2024 
- lid zijn van de KVNM (het eerste jaar van het studentenlidmaatschap van de KVNM is gratis: https://www.kvnm.nl/lidmaatschap).
 
LET OP: abstracts die onder deze regeling worden ingediend, worden ook voorgelegd aan de algemene programmacommissie, zodat studenten die niet worden gekozen onder het uitwisselingsprogramma toch in aanmerking komen om gekozen te worden door de algemene programmacommissie om hun onderzoek te presenteren.

 


Afbeelding uit collectie van het Rijksmuseum.

Terug