Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis

Uitnodiging: nominaties Belle van Zuylenprijs voor artistiek onderzoek

De Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis (KVNM) nodigt nominaties uit voor de Belle van Zuylenprijs voor artistiek onderzoek.

 

-- For English click here --

 

In de traditie om uiteenlopende prijzen uit te reiken op het gebied van muziekonderzoek, heeft de KVNM dit jaar een nieuwe prijs aan haar bestand toegevoegd: de Belle van Zuylenprijs (lees hier meer). Deze prijs is bedoeld voor studenten die een hoogstaand artistiek onderzoeksproject hebben uitgevoerd op Bachelor of Master niveau aan een conservatorium in Nederland of België. De prijs wordt in principe om de twee jaar uitgereikt. We moedigen nominaties ten zeerste aan die de volledige diversiteit van artistiek onderzoek weerspiegelen, (inclusief, maar niet beperkt tot onderzoek naar historische en hedendaagse repertoires en uitvoeringspraktijken die uit alle delen van de wereld kunnen komen, compositiepraktijken, het gebruik van muziektechnologieën).

 

Nominaties kunnen ingediend worden door de begeleider van het onderzoeksproject of door de student zelf. Voor de nominaties moeten de volgende documenten worden ingediend:

  • Het artistiek onderzoekproject. Dit kan de vorm aannemen van een geschreven scriptie, een video- of audiopresentatie, een gecomponeerde partituur met begeleidende uitleg over het project, een vorm die bovengenoemde elementen mengt. Mocht je een andere presentatievorm willen indienen, neem dan contact op met Annelies Andries (annelies.andries@kvnm.nl)
  • Het is belangrijk dat de presentatievorm toont hoe het project een onderzoeks- en een uitvoeringscomponent (in ruime zin begrepen) integreert.
  • Bewijs dat de student in 2021-2022 of 2022-2023 een Bachelor of Master aan het Conservatorium heeft afgerond.
  • Bewijs dat dit project met minstens een 8/10 (of een equivalent cijfer) beoordeeld is.

 

Deadline voor het indienen van nominaties is 31 oktober 2023. De nominaties worden vervolgens beoordeeld door een speciaal voor de gelegenheid samengestelde jury van artistiek onderzoekers. Deze nomineert een kleine groep studentenen legt deze aan het bestuur voor. Na goedkeuring, worden deze studenten uitgenodigd om hun project te presenteren(voorzien in het voorjaar 2024). Op basis van deze presentaties zal de jury het winnende project selecteren.

 

U kan de nominatie met documenten mailen naar: annelies.andries@kvnm.nl.

Terug