Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis

Herdenkingsconcert Johanna Bordewijk-Roepman

 

Johanna Bordewijk-Roepman - een Rotterdamse componiste en haar koormuziek

Herdenkingsconcert door mannenkoor Orpheus en gemengd koor Ad Libitum

 

Op zondagmiddag 13 november a.s. , aanvang 13:30 uur vindt een herdenkingsconcert plaats rond de Rotterdamse componiste Johanna Bordewijk-Roepman (1892-1971) in de Eduard Flipsezaal van de Doelen in Rotterdam.

 

Op deze middag zullen zowel de Koninklijke mannenzangvereniging Orpheus uit Schiedam en het gemengde koor Ad Libitum uit Rotterdam, enkele koorwerken van de componiste uitvoeren. Aangezien de middag in de Eduard Flipse zaal wordt georganiseerd en Flipse de enige docent van Bordewijk-Roepman was, zal ook aan Flipse kort aandacht worden besteed. Elly Kamp, de biografe van het echtpaar Bordewijk zal gedurende de middag leven en werk van de componiste toelichten. Daarnaast zullen de individuele werken die gezongen worden eveneens van een toelichting worden voorzien. Tevens zal de presentatie plaatsvinden van een moderne editie van 25 koorwerken van de componiste in drie aparte bundels voor respectievelijk mannen-, gemengd- en vrouwenkoor, die door ons genootschap zijn gerealiseerd. 

Kaarten kunt u online bestellen via de website of aan de kassa van de Doelen.

 

> Lees ook het artikel dat Carine Alders schreef voor de website van de KVNM 'Johanna Bordewijk-Roepman (1892-1971), een buitengewoon componist'