Royal Society for Music History of The Netherlands

The forum committee is looking for you

The Royal Society for Dutch Music History (KVNM) is looking for new members for its forum committee. Read on in Dutch: De forumcommissie organiseert drie tot vier evenementen per jaar over muziek en muziekgeschiedenis. Door wisselingen van functies binnen de KVNM zijn er een tot twee plekken vrij gekomen in de commissie. Wij zoeken daarom mensen met een achtergrond in muziekwetenschap of de uitvoerende muziekpraktijk die het leuk vinden om gemeenschappelijk evenementen te organiseren.

De KVNM...
is de nationale beroepsvereniging voor muziekwetenschappers. Zij werd opgericht te Amsterdam in 1868 en is de oudste musicologische vereniging ter wereld. In 2018 vierde zij haar 150-jarige bestaan. Zie de website voor meer informatie over de KVNM.

De forumcommissie...
organiseert ledenbijeenkomsten, studiedagen en congressen van de KVNM, zoals het Postgraduate Symposium en de Musicologische Expo. Recent georganiseerde evenementen gingen onder andere over muziek en migratie en muziek en “whiteness” in Nederland (2020) en Josquin, Sweelinck en Diepenbrock (2021). De commissie bestaat momenteel uit Wouter Capitain (onderzoeker en docent, UvA), Veerle Driessen (promovenda muziek- en theatercultuur, Radboud Universiteit), Liselotte Podda (musicologe en teammanager) en Eliane Fankhauser (musicologe en IT consultant).

Je bent...
- in een brede zin geïnteresseerd in de muziek(studies) en muziekpraktijken.
- betrokken, communicatief vaardig en neemt graag het initiatief.
- beschikbaar voor een termijn van ten minste een jaar.

We verwachten...
dat je meedenkt over de inhoudelijke activiteiten van de forumcommissie en bijdraagt aan de organisatie van deze activiteiten. We vergaderen ca. 6-8 keer per jaar op een centrale plaats in het land of digitaal.

We bieden...
- deelname aan muziekhistorische evenementen met specialisten uit het veld.
- ervaring in het organiseren van evenementen voor een breed publiek van onder anderen KVNM-leden, studenten en andere geïnteresseerden.
- verbreding van je netwerk van Nederlandse musicologen, musici en andere professionals.

Aanmelden...
Wil jij deel uitmaken van de forumcommissie? Of heb je vragen hierover? Neem contact op met Eliane Fankhauser via forumcommissie@kvnm.nl. Aanmelden kan tot en met 1 november 2021. Stuur een korte motivatie en een beknopt curriculum vitae mee.