Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis

Workshop Gruuthuse-liederen zingen en improvisatie en polyfonie daaromheen spelen

Aventure organiseert een dag voor zangers en instrumentalisten rond liederen uit het Gruuthuse manuscript. Voor gevorderde zangers is er een masterclass en voor iedereen die graag zingt is er een 'zing-in' rond twee liederen die je van tevoren opgestuurd krijgt. Instrumentalisten leren in een workshop eenstemmig improviseren, een begeleiding te maken en wegwijs te worden in het spelen in een modus. In een tweede workshop spelen instrumentalisten polyfone werken uit manuscripten uit dezelfde tijd.

 

Docenten zijn Christopher Kale (masterclass), Marco Magelhaes (polyfonie), Ita Hijmans (zing-in en improvisatie.

 

Locatie: Concertgemaal, Landsmeerdijk 213, Amsterdam
Tijden: Workshop (masterclass, improvisatie en polyfonie): 10:00 – 17:30 uur; Zing-in: 13:30 – 17:30 uur; Presentatie: 16:45 uur; Einde: 17:30 uur

Kosten: Workshop (masterclass, improvisatie en polyfonie): €80 (incl. koffie/thee; excl. lunch); Zing-in: €35 (incl. koffie/thee; excl. lunch); De presentatie is gratis, openbaar toegankelijk.

 

Aanmelden:

Stuur vóór 15 april 2024 een mail met naam, mailadres, stemsoort of instrument en vermelding van welk workshop onderdeel of zing-in naar aventure.ensemble@gmail.com. In antwoord krijg je een aanmeldingsformulier. Wanneer je je voor de masterclass opgeeft treden we met je in overleg en kan je een geluidsopname gevraagd worden.

 

Meer informatie op de website van Aventure.

Terug