Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis

Historicidagen 2024

De Historicidagen (22,23,24 augustus 2024, Maastricht) zijn een tweejaarlijks terugkerende ontmoeting in de ruimste zin van het woord, met als doel de diversiteit en dynamiek van de (kunst)historische praktijk te tonen, inspiratie te bieden en samenwerking te bevorderen.

 

De Historicidagen verbinden allen die beroepsmatig met het verleden bezig zijn: docenten, studenten, medewerkers van archieven, musea en andere erfgoedinstellingen, zelfstandig ondernemers, onderzoekers en andere (kunst)historische professionals.

 

Het thema dit jaar is 'Ongedisciplineerde geschiedenis'. Meer nog dan interdisciplinair of transdisciplinair heeft het woord ongedisciplineerd ook een rebelse inslag. Het suggereert breken met conventies, out-of-the-box denken en weerbarstige praktijken. Het appelleert aan het idee om geschiedenis anders te doen. Voor sommigen kan het woord een activistische connotatie hebben die resoneert met zinvolle gesprekken over onderzoeksethiek en vormen van onrecht. Voor anderen kan het betekenen dat ze beter, meer inclusief zijn of gewoon leuker onderzoek doen.

 

Bezoek de website voor meer informatie en inschrijven.

Terug