Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis

ANBI

Doneren

Doneren kan op verschillende manieren. Met uw donatie maakt u het voortbestaan van de KVNM mede mogelijk.

Wanneer uw donatie bestemd is voor een specifieke activiteit kunt u contact opnemen met de voorzitter (voorzitter [at] kvnm.nl).

 

ANBI

De KVNM heeft de culturele ANBI status waardoor het voor u fiscaal zeer aantrekkelijk kan zijn om te schenken. Dankzij de ANBI status hoeft er geen successierecht of schenkingsrecht over erfenissen en schenkingen betaald te worden door de KVNM. Iedere euro komt daarmee volledig ten goede aan de KVNM. Particuliere donateurs (zoals leden) mogen in de aangifte inkomstenbelasting  1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. 

 

Eenmalige schenking

Een eenmalige schenking is wat de naam zegt, een eenmalige gift. U bepaalt de omvang. Een eenmalige gift kan al vanaf € 50. Deze gift is voor 125% aftrekbaar van de inkomstenbelasting als het totaal van uw giften in het betreffende jaar meer dan 1% van het verzamelinkomen (minimaal € 60,-) is. Er geldt een maximale aftrek van 10% van het verzamelinkomen voor al uw giften.

 

Periodieke schenking

Een periodieke schenking is de schenking van een vast en gelijkmatig  bedrag per jaar gedurende een periode van minimaal 5 jaar. Deze schenking is altijd voor 125% volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting. U dient deze gift vast te leggen  via een schriftelijke overeenkomst met de KVNM. U kunt dan het beste contact opnemen met de penningmeester (penningmeester [at] kvnm.nl). 

 

De KVNM opnemen in uw testament

U kunt de KVNM ook opnemen in uw testament. Dat kan op verschillende manieren:

  • Een legaat: een bepaald bedrag van uw vermogen kent u toe aan de KVNM;
  • Als erfgenaam.

 

Algemene informatie

Alle schenkingen kunnen worden overgemaakt naar ABN-AMRO Bank,  NL04ABNA0229689698 t.n.v. Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis.  De KVNM is als vereniging ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40531091.

 

Verder lezen:

 

Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis

Opgericht in Amsterdam, in 1868, onder de naam Vereeniging voor Nederlandsche Muziekgeschiedenis. Zij ontving het predicaat “Koninklijk” in 1994.

 

RSIN/fiscaal nummer: 0052.61.065

 

Contactgegevens
Postbus 1514, 3500 BM Utrecht

 

Samenstelling bestuur

Beleidsplan

 

Beloningsbeleid

De bestuursleden van KVNM zijn volledig onbezoldigd.

Doelstelling

De KVNM is de nationale beroepsvereniging voor muziekwetenschap. Haar focus ligt op de bevordering van muziekwetenschappelijk onderzoek naar muziek in de Lage Landen en op de uitgave van wetenschappelijke publicaties.


De vereniging treedt daarom niet alleen op als musicologische vereniging, maar tevens als uitgeverij die wetenschappelijke publicaties van internationaal niveau uitgeeft, zoals de New Josquin Edition. Een tot tweemaal per jaar organiseert de KVNM bovendien een musicologisch congres over aspecten van de Nederlandse muziekgeschiedenis.

 

De jaarverslagen vindt u hier.