Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis

Geschiedenis van de electronische muziek in Nederland 10 september 2016

Seminar over de 'geschiedenis van de electronische muziek in Nederland' en Showcase 'New Makers New Music' i.s.m. de Stichting Tera de Marez Oyens www.terademarezoyens.nl

n.a.v. het 20e sterfjaar van de Nederlandse componiste Tera de Marez Oyens (1996)

In het kader van de Gaudeamus muziekweek www.muziekweek.nl

 

Programma

za 10 september
10:30 TivoliVredenburg (Club 9)
Seminar: Elektronische muziek in Nederland, geschiedenis en perspectief

Precies 20 jaar geleden overleed de toonaangevende componist Tera de Marez Oyens (1932 -1996). De Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis (KVNM) organiseert i.s.m. Stichting Tera de Marez Oyens Fonds en Gaudeamus Muziekweek ter ere van haar sterfjaar een seminar omtrent de ontwikkeling van gecomponeerde elektronische muziek in Nederland. Drie experts zijn uitgenodigd hun licht te laten schijnen over dit uitgebreide thema. Uiteraard staat (elektronische) live muziek ook op het programma met een unieke en enigszins vervreemdende performance van Gunnar Gunnsteinsson.

Bezoekers van het seminar kunnen de middag in TivoliVredenburg vervolgen met het New Makers New Music programma. Hierin wordt werk van 6 jonge componisten getoond. Aan één van deze componisten wordt na afloop van dit programma de Tera de Marez Oyensprijs uitgereikt.

sprekers/speakers:
Jacqueline Oskamp: Krachtstroom - Panorama van de elektronische muziek in Nederland.
Hannah Bosma: Mixed Sound - De elektronische muziek van Tera de Marez Oyens
René Uijlenhoet: The Digital Mirror - Electronic Music in current Education

uitvoerenden/performers:
Gunnar Gunnsteinsson - Finding your Mind Patterns

---

 

14:00 TivoliVredenburg (Festival Hub)
Showcase: New makers new music

Vorig jaar introduceerden we op de zaterdagmiddag van ons festival de beste net afgestudeerde masterstudenten compositie. Nu, een jaar later, presenteren we opnieuw een selectie van de ‘best of’ samen met de conservatoria van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Niet alleen klinkt hun muziek, aan de hand van video’s en interviews belichten we meerdere kanten van de ‘graduates’.
De showcase wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking met Stichting Tera de Marez Oyens Fonds. Aan één van de componisten wordt na afloop van dit programma de Tera de Marez Oyensprijs uitgereikt. De prijs bestaat uit een bedrag van € 2000 voor een nieuwe korte compositie die tijdens Gaudeamus Muziekweek 2017 zal worden uitgevoerd.

componisten/composers:
Darragh Kearns-Hayes - Penguinistic Excerpts
Flora Koene - Soundscape Nº 1
Il Hoon Son - 20 Questions
Ivan Vukosavljevic - Trills, Spills & Bellyaches
Jan Kuhr - Desperation
Georgia Nicolaou - S o c i a l I C E

 

Kaartjes

Leden van de KVNM kunnen op zaterdag 10 september met korting naar het seminar 'Electronische muziek in Nederland, geschiedenis en perspectief' en naar de showcase 'New Makers, new Music'. Beide vinden plaats in het kader van de Gaudeamus Muziekweek in TivoliVredenburg. Hieronder vindt u meer informatie over het programma.

Leden van de KVNM betalen voor het seminar € 12,50 (i.p.v. € 17,50), voor de showcase € 10,00 (i.p.v. € 15,00) of € 17,50 voor de hele dag (i.p.v. € 27,50). KVNM-leden kunnen alleen in aanmerking komen voor de korting als ze hun kaarten vóór 27 augustus bestellen via bestuursassistent@kvnm.nl


Nog geen lid van de KVNM? Kijk dan voor meer informatie over de KVNM en om lid te worden op: www.kvnm.nl