Mijn account

ANBI

De KVNM is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). In maart 2013 is deze status opnieuw bevestigd door de belastingdienst. Organisaties voor goede doelen met een ANBI status zijn volledig vrijgesteld van schenkbelasting en erfbelasting. Een ANBI is een kerkelijke, levensbeschouwelijke, charitatieve, culturele, wetenschappelijke of andere instelling die het algemeen belang dient.

 

Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis

Opgericht in Amsterdam, in 1868, onder de naam Vereeniging voor Nederlandsche Muziekgeschiedenis. Zij ontving het predicaat “Koninklijk” in 1994.

 

RSIN/fiscaal nummer: 0052.61.065

 

Contactgegevens
Postbus 1514, 3500 BM Utrecht

 

Samenstelling bestuur

 

Beleidsplan

 

Beloningsbeleid

De bestuursleden van KVNM zijn volledig onbezoldigd.
 


Doelstelling

De KVNM is de nationale beroepsvereniging voor muziekwetenschap. Haar focus ligt op de bevordering van muziekwetenschappelijk onderzoek naar muziek in de Lage Landen en op de uitgave van wetenschappelijke publicaties.
De vereniging treedt daarom niet alleen op als musicologische vereniging, maar tevens als uitgeverij die wetenschappelijke publicaties van internationaal niveau uitgeeft, zoals de New Josquin Edition. Een tot tweemaal per jaar organiseert de KVNM bovendien een musicologisch congres over aspecten van de Nederlandse muziekgeschiedenis.

 

Jaarverslag van de Secretaris 2016

Jaarverslag van de Secretaris 2015

Jaarverslag van de Secretaris 2014

Jaarverslag van de Secretaris 2013

 

Financiële verantwoording 2016

Financiële verantwoording 2015

Financiële verantwoording 2014

Financiële verantwoording 2013

 

Laatste nieuws

Voorjaarsbijeenkomst met ALV 2017 op 13 mei in Rotterdam

Op zaterdag 13 mei a.s. zal de voorjaarsbijeenkomst plaatsvinden in de Hogeschool voor de Kunsten Codarts in Rotterdam. Het programma bestaat uit twee.....


Lees het volledige bericht